Passion för Mat

Denna underbara mässa har helt klart vuxit ur sina lokaler i Eriksbergshallen nu på tredje året. Det måste bli Svenska Mässan 2011. Mycket gott, mycket nytt. Ägg-in-box. Hmm. Pratade ut med en ung vacker strutsodlare och lärde mig massor på 10 min. En struts är slaktfärdig vid 1 års ålder, lägger ägg vid 2 år, ett strutsägg väger ca 1.5 kg, strutsen producerar 1 ägg varannan till var tredje dag i treveckorscykler som växlar med tre veckor uppehåll, kan lägga ägg i 15 år. Glömde fråga vad man som privatperson kan göra med dem. Trenden långkok ligger kvar, än mer betoning på när- och kravodlat. Leif Mannerström försökte slörpa på champagne för att bättra på sin image som "sur gubbe". Aldrig sett Birgitta Rasmusson, chef för ICAs provkök i Stockholm förut, hon sa kloka ord. Såväl som Pelle Danielsson "Hos Pelle" han slog ett slag för kål och underbar Hampshire fläsk som Erik producerade söderut. De allra gladaste grisarna som sprang runt i hö upp till halsen, de smakade godast. Torrsalta, marinera och stek i 80°  i ugnen, 6 eller 13  timmar, det var inte så noga, då blev det möööört. Vi ses nästa år!

RSS 2.0